Donostia: Foodientzako helmuga gastronomiko onena

Donostia luxuzko helmuga gastronomiko gisa finkatu da, non sukaldaritzaren bikaintasuna tradizioarekin eta berrikuntzarekin nahasten den

Planeta helmuga gastronomiko onena izendatua, hiriak munduko baloraziorik altuena du, 96'67ko gogobetetze-indizearekin, ‘Condé Nast Traveler’ argitalpenak nabarmendu duenez. Bere irakurleek itsaski- eta arrain-eskaintza aparta, Michelin izarrak dituzten jatetxe ospetsuak, pintxo mitikoak eta gazta-tarta ospetsua nabarmentzen dituzte.

‘Condé Nast Traveler’ ez da Donostiako sukaldaritzaren handitasuna nabarmentzen duen argitalpen bakarra, eta Saveur Culinary, Caterwings, The Liberty eta The Telegraph hedabideek Donostia Nazioarteko Helmuga Gastronomiko Onena eta Gourmetentzako Munduko Hiririk Onena izendatu dute.

Michelin izarren zeruan

Donostiak 16 Michelin izar ditu 25 kilometrotan. Lorpen ikaragarria da eta Kyotok, Japonia, bakarrik berdindu dezake, metro karratuko izarren kontzentrazioari dagokionez.

Gainera, jatetxe horietako hiruk sari nagusia dute: hiruna Michelin izar. Arzak, Akelarre eta Martín Berasategui Michelin Gidan puntuaziorik altuena duten estatuko 11 jatetxeetatik 3 dira.

Gainera, Mugaritzek eta Ameliak bina izar dituzte, eta Kokotxak, Alamedak eta Elkanok izar bana.

Repsol Eguzkien argipean

Donostiak ere distira egiten du Repsol Eguzkiekin,eta guztira 23 eguzki dituzten 14 jatetxe ditu.

Akelarre, Arzak eta Berasategik hiruna eguzki dituzte; Kofradia, berriz, energia-kudeaketarekin eta tokiko produktuen erabilerarekin hartutako konpromisoagatik saritu dute. Hiria Repsol Eguzkien galaren egoitza izan da bi urtez jarraian, gastronomiaren panoraman ospea sendotuz.

Sukaldaritzako tenpluak

Akelarre

Pedro Subijanak, Euskal Sukaldaritza Berriaren ikono enblematikoenetakoak, Kantauri itsasora ematen duen talaiatik gozarazi egiten die mahaikideei. Akelarrek Michelin Izarren eta Repsol Eguzkien puntuaziorik altuena lortu du. Euskal sukaldaritza ukitu modernoarekin eta egile-ukituarekin konbinatzen duen sukaldaritza-esperientzia da, eta berritzaileak bezain gozagarriak diren platerak eskaintzen ditu.

Arzak

Erakunde gastronomikoa da berez, eta, urteak igaro arren, etengabeko bilakaeran jarraitzen du. Michelin Izarren zein Repsol Eguzkien puntuaziorik altuena jaso ondoren, eta Juan Mari eta bere alaba Elena Arzaken zuzendaritzapean, jatetxeak plater irudimentsuak eta ikerketan oinarritutako euskal sukaldaritza garaikidea eskaintzen ditu. Arzaken taldeak luxuzko esperientzia gastronomiko bihurtzen du bisita bakoitza.

Mugaritz

Mugaritzek 2 Michelin Izar eta 3 Repsol Eguzki irabazi ditu, eta jatetxe bat baino askoz gehiago da; esperientzia gastronomiko oso eta paregabea eskaintzen duen gune sentsoriala da. Andoni Luis Adurizen zuzendaritzapean, establezimendu berritzaile honek ehun plater berezi inguru sortzen ditu urtero, guztiak jakin-mina, zentzumenak eta desioa elikatzeko diseinatuak.

Restaurante Rekondo

Bi Repsol Eguzki jaso du eta, Igeldo mendiaren azpian, Rekondok sukaldaritza tradizionalaren aldeko apustua egin du kalitate handiko produktuekin.

4.000 erreferentzia baino gehiagorekin, Wine Spectatorrek eta La Revue du Vin de Francek munduko onenetakotzat aitortu dute bere upeltegi ospetsua, euskal gastronomian tradizio eta bikaintasunaren sinonimo den bere sukaldaritza-eskaintza ezin hobeto osatuz.

Pintxoak: Goi-sukaldaritza miniaturan

Donostian pintxoen esperientzia paregabea da. Mokadu txiki horiek, askotan “miniaturazko goi sukaldaritzatzat” hartzen direnak, tabernako aperitiboa arte bihurtzen dute. Donostiako taberna batean sartu eta barran lerrokatutako pintxo eskaintza ikustea esperientzia gastronomiko ahaztezina da. Lonely Planetek “Donostian pintxoak jatea” “The Ultimate Eatlist” bere argitalpenean munduko esperientzia gastronomikorik onena gisa izendatu dute.

Donostia, goi-mailako gastronomiaren eta pintxoen, sagardotegien eta txakolindegien tradizioen konbinazio bakarrarekin, janari ona maite dutenentzako ezinbesteko helmuga bihurtu da. Zatoz eta ezagutu zergatik den munduko harribitxi gastronomikoa.

Chefak egun batez

Donostiak sukaldaritzako gozamenak dastatzeaz gain, errezeta tradizionalak edo abangoardiakoak ikasteko sukaldaritza-tailerretan parte hartzeko aukera ematen die bisitariei.

Bost izarreko Maria Cristina Hotelean dagoen MIMO sukaldaritza eskolak benetako Michelin Izar sentiaraziko zaituzten chef profesionalak ditu.

zkenik, aipatzekoa da San Sebastián Premium Klubak gastronomian espezializatutako agentziak ere badituela, hala nola TENEDOR TOURS ospetsua.

Gaurkotasuna premium

    • Donostiako suite hoberenak: Luxua eta erosotasuna hiriaren bihotzean

      Kantauriko olatuen eta Belle Époque-ko xarmaren artean, Donostiak atsedenerako luxuzko txoko paregabeak eskaintzen ditu.
      Donostiako suite onenak ezagutzera gonbidatzen zaitugu. Egonaldi bakoitza esperientzia ahaztezin bihurtzen dituztenak.

    • Ezagutu Donostiako esentzia duten saltokiak eta eraman oroigarri paregabea

      Tradizioa eta modernitatea modu harmoniatsuan uztartzen dira Donostian.
      Hainbat bisitarik bilatzen duten benetakotasuna arnasten da bertako kaleen artean; izan ere, txoko bakoitzak istorio bat du kontatzeko.

    • Donostia: Foodientzako helmuga gastronomiko onena

      lanetako helmuga gastronomiko onena izendatua, hiriak munduko baloraziorik altuena du, 96'67ko gogobetetze-indizearekin, ‘Condé Nast Traveler’ argitalpenak nabarmendu duenez

    • Bizi ezazu ezin ahaztuzko VIP esperientzia bat Reale Arenan

      Donostiak Lehen Mailako futbol taldea du eta kokagune pribilegiatu batetik hura ezagutzera gonbidatzen zaitu.

    • Ardo eta goi joskintzako diseinu artean: Katxiña Upategia eta Balenciaga Museoa

      Ospetsua bere badia dotoreagatik, urrezko hondartzengatik eta mundu mailakoa den gastronomiagatik, Donostiak ez dio uzten turistak harritzeari.

    • Ezagutu Donostiako Luxuzko Atezainak: Esperientzia Ahaztezinen Zaindariak

      Donostiako bihotzean aurkitzen dira luxuzko atezainak, beti apal, baina hotelen industrian ezinbestekoak direnak.

    • Gozatu txakolinaz Hondarribian: upategi bat, hotel bat eta xarma handiko herri bat

      Donostiak, Euskal Herriko harribitxia denak, ardoa, natura eta kultura batzen diren esperientzia batean murgiltzera gonbidatzen zaitu, irtenaldi paregabea eskaintzen baitu.

    • Chillida 100 urte

      Arte Aberastasuna esploratuz: Donostiak Eduardo Chillidaren Mendeurrena ospatzen du 2024an.

    • Donostia Premium helmuga hazten ari da!

      Donostiaren turismo-erakarmenak bezero finei zuzenduriko produktu eta zerbitzu eskaintza sendotzen lagundu du.

    • Donostia, beste behin ere munduko lehena

      Donostia luxuzko eta gastronomiako bidaien epizentro.

    • Donostiako merkataritza oraindik ere erakargarria da esklusibotasuna maite dutenentzat

      Ongi etorri Donostiara, euskal kostaldeko harribitxira, bere xarma paregabeaz eta giro gastronomiko biziaz liluratuko zaitu eta.

    • Esperientzia Esklusiboak Zinemaldian: Zinema izarrek gogokoen dituzten Donostiako txokoak ezagut itzazu

      Zinemaldia, mundu osoko artistak eta zinemazaleak Donostiako hiri ederrean biltzen dituen jaialdi magiko hori, ateak zabaltzear dago beste behin ere.

    • Rekondo Jatetxea

      Munduko ardotegirik onenetako bat Donostian dago: Rekondo jatetxea. Ezagut ezazu.

    • Ez al dakizu TXAKOLINDEGI bat zer den?

      Ardoak eta mahai ona gogoko badituzu... zoratu egingo zaituzte.

    • Donostiako txoko ezkutua

      Donostiar guztiek ezagutzen duten txoko ezkutua du Santa Klara uharteak. Euskal Herrian hegoaldera begiratzen duen hondartza bakarra, hain zuzen ere.

    • Apartamentu ikusgarrienak zure oporretarako Donostian

      Ranking onenetan agertzen dira, kokapen pribilegiatuak, bista ikusgarriak...

    • Itzuli da Belle Époque Donostiara. Uztailak 1

      Aurten ere zaldi lasterketak itzuliko dira Donostiako Hipodromora. Uztailaren 1ean emango zaio hasiera udako denboraldiari, Belle Époque egunarekin.

    • Yoga artez betetako basoan

      Ezin da gehiago eskatu: natura betean dagoen yoga klasea, basoz eta Eduardo Chillidaren artelanez inguratua.

    Ikusi gaurkotasun osoa